בדיקת שינה לילדים – לא מסובך כמו שחושבים
בדיקת שינה במכון שינה יכול להיות מלחיץ עבור המטופל המבוגר. אבל להביא את ילדכם לבדיקת שינה באשפוז יכול להיות מורט עצבים עבור שניכם. במכון "נשימת חיים בצפון" עורכים בדיקות שינה מידי לילה, למבוגרים ולילדים מגיל 3 ומעלה. צוות הטכנאים המומחים שלנו התכנס כדי לקבץ את הטיפים הטובים ביותר שיסייעו לכם ולילדכם לעבור את הבדיקה בקלות. בשורות הבאות, אתם הולכים לגלות שבדיקת שינה לילדים ממש לא מסובכת כמו שחושבים.
בדיקת שינה לילדים – טיפים להורים
- כדי להכין את ילדכם בצורה הטובה ביותר, מנעו מילדכם לישון בצהריים. אם הוא רגיל לנוח בשעות אלו, הניחו לו לנמנם כחצי שעה, אך לא יותר מזה, כדי לא לפגוע באיכות השינה במהלך הלילה. מניעת תנומה של ילדכם עשויה לעזור לו להירדם בקלות רבה יותר במעבדה. כמובן, זה עשוי להיות קשה למנוע מילדכם להירדם, אך עשו כמיטב יכולתכם כדי למזער את משך הנמנום.
- את פניכם ואת פני ילדכם יקבלו טכנאי שינה מורשה ידידותי ומנוסה. שניכם תובלו לחדר הפרטי שלכם למשך הלילה. אנו ממליצים לכם להביא אביזרי שינה שיסייעו לכם לישון טוב יותר. זו יכולה להיות הכרית שילדכם רגיל לישון בה, פיג'מה שהוא אוהב במיוחד, וכמובן, בובה שהוא רגיל לחבק בזמן השינה.
- טכנאי המכון ייתן לכם מענה לכל שאלה או התלבטות שעולים בזמן שהותכם במכון. ילדכם יתבקש לשבת בכיסא בזמן שיחברו אליו את ציוד הבדיקה. החיבור יכול להימשך עד 30 דקות, אז אם לילדכם יש אייפד, ספר או צעצוע שהוא אוהב, אתם מוזמנים להביא אותם!
- במהלך החיבור, טכנאי השינה יסביר בנימוס מדוע מופעלים החוטים. זה, בתורו, יגרום לילד שלכם להרגיש יותר בנוח. אם זה עשוי להעלות חיוך על פניו, נוכל לספר לו שאנחנו בודקים את כוחות העל שלו. וברצינות, צוות המעבדה שלנו מנוסה בעבודה עם ילדים. עם חיוך, הקשבה ותשומת לב, יחד איתכם, אנחנו ממוקדים ברצון לתת לילדכם להרגיש בטוח ונינוח.
מערך הציוד שנחוץ לבדיקה שינה לילדים
- חיישן דמוי תחבושת שמודד את ריווי החמצן בדם של ילדכם. הוא יונח על הבוהן או על האצבע המורה.
- חיישני פלסטיק קטנים באף ימדדו את אוויר הנשיפה של ילדכם.
- חגורות אלסטיות או בד יונחו על החזה והבטן של ילדכם, בדרך כלל מעל הפיג'מה.
- אלקטרודות מודבקות יוצבו על הרכות והחזה של ילדכם כדי למדוד את תנועות העיניים, קצב הלב וטונוס השרירים במהלך השינה.
- כמה אלקטרודות נוספות יוצמדו לקרקפת של ילדכם כדי לעקוב ולבחון את שלבי השינה השונים.
- אנו ממליצים ומבקשים מההורה לישון בכורסה ולא במיטה עם הילד. זאת כדי שנקבל תיעוד ברור של התנועות ודפוסי השינה של ילדכם. אם ההורה היה ישן במיטה עם הילד, זה יכול לגרום לילד להתעורר, לשנות תנוחות ולהניע גפיים באופן שונה, וזה עלול ליצור אי דיוק או שגיאות בתוצאות הבדיקה.
- אנו מבינים שזה יכול להיות מלחיץ ולעתים מפחיד עבור הילד או הילדה, לישון במקום לא מוכר, במיטה שאינה שלהם, מחוברים לציוד וחוטים, ולכן רצוי שירגישו כמה שיותר בנוח במיטה. זה בסדר, אתם יכולים להרדים אותו. אנו רק מבקשים, שברגע שהילד ישן, תצאו מהמיטה בשקט ותעברו לישון בכורסה.
- אם ילדכם אוהב לאכול חטיף לפני השינה או משקה לילה ספציפי (לדוגמה: חלב), הקפידו להביא גם אותם. במעבדה שלנו יש מקרר, עמדה להכנת שתייה חמה ומיקרוגל במידת הצורך.
- אין צורך לדאוג אם ילדכם חסר מנוחה במהלך השינה. טכנאי השינה יעקוב אחר ילדכם ואחר המדדים השונים שנבדקים לאורך כל הלילה. ייתכן שהוא יצטרך להיכנס לחדר כמה פעמים כדי להתאים או לחבר מחדש חוטים שהשתחררו.
- אם לילדכם קשה לסבול את הבדיקה, אל דאגה. טכנאי השינה מנוסה בעבודה עם ילדים ויעבוד קשה כדי להשיג את הנתונים המתאימים עבור הרופא. במכון "נשימת חיים בצפון" כל הבדיקות נבדקות ומאובחנות על ידי ד"ר סאלח נזאל המתמחה בבעיות שינה. יש לו ניסיון רב באבחון בעיות שינה בקרב ילדים, וכן בבניית אסטרטגיות טיפול יעילות.
- אם לילדכם יש תאונות הרטבה בלילה, זו לא בעיה! אנא הודיעו לטכנאי כדי שיוכל להניח משטח הגנה נוסף על המזרן.
- החוטים אינם כואבים לחיבור, וכן לא כואבים להסרה. יש לנו מסיר דבק בהישג יד להסרה קלה בבוקר. עשויות להישאר מעט שאריות משחה על הפנים והראש לאחר הסרת החוטים. שאריות אלו מסיסות במים ויישטפו במים חמים בקלות. שימוש במרכך שיער או אלכוהול יכול לעזור להקל על הסרת הדבק.
הפרעות שינה בילדים
עד 50% מהילדים יחוו הפרעות שינ . זיהוי מוקדם של בעיות שינה עשוי למנוע השלכות שליליות, כגון ישנוניות בשעות היום, עצבנות, בעיות התנהגות, קשיי למידה, תאונות רכב מנועי אצל בני נוער וביצועים לימודיים לקויים.
המטרה שלנו במכון "נשימת חיים בצפון" היא להפוך את החוויה שלכם ושל ילדכם לנוחה ומועילה ככל האפשר. אבחון הבעיות וטיפול נכון יכולים לסייע רבות לשיפור איכות השינה של ילדכם ואיכות החיים שלו, מה שעשוי להתבטא בשיפור במצב הרוח, הישגים לימודיים טובים יותר ואפילו שיפור במערכות היחסים.
לקריאה נוספת על מה בודקים בבדיקת שינה, איך להתכונן לבדיקה ולמה לצפות, לחצו כאן.