דף הבית » בדיקת שינה ביתית
בדיקת שינה ביתית
בדיקת שינה ביתית מציעה דרך נוחה ונגישה לנטר את דפוסי השינה של המטופלים ולזהות הפרעות נשימה אפשריות, כגון נחירות והפסקות נשימה. בדיקות שינה ביתיות תוכננו להיות ידידותיות למשתמש וקלות לתפעול, ומספקות תובנות חשובות לגבי בריאות השינה של הנבדקים ללא צורך באשפוז לילה.
מהן בדיקות שינה ביתיות?
בדיקות שינה ביתיות מתבצעות באמצעות מכשיר נייד, המאפשר לנבדק לנטר את דפוסי השינה והמדדים הפיזיולוגיים מבלי להגיע אל מעבדת השינה. להבדיל מבדיקות שינה במעבדת שינה, בדיקות אלו נעשות בבית הנבדק, במיטתו, ומתמקדות בעיקר באיתור הפרעות נשימה ובניטור מדדי סטורציה ודופק במהלך השינה.
כיצד מתבצעת בדיקת שינה ביתית?
בדיקת שינה ביתית מתבצעת בקלות ואינה מצריכה כישורים או מיומנויות מיוחדות. עם קבלת המכשיר מהמכון תקבלו הנחיות והסברים ברורים כיצד להתחבר ולהפעיל את המכשיר. לפני השינה, תחברו את המכשיר, שכולל בדרך כלל בדרך כלל אלקטרודה לאצבע, הבודקת דופק וסטורציה ומאתרת הפסקות נשימה, וחוט עם חיישן לבית החזה, המנטר נחירות ואת תנוחת המטופל. לאחר החיבור, תוכלו לישון בסביבה הטבעית שלכם ובנוחות של חדר השינה שלכם. למחרת הבדיקה, מחזירים את המכשיר למכון, שם מנתחים את הנתונים, ומתקבל דוח מקיף עם המלצות על סמך הממצאים.
עד כמה בדיקות שינה ביתיות אמינות?
בדיקות שינה ביתיות מציגות רמת אמינות גבוהה, עם שיעורי דיוק העולה על 92%. מהימנות זו הופכת אותן לכלי בעל ערך לאיתור בעיות הקשורות לשינה והנחיית החלטות טיפוליות.
כיצד מתבצעת בדיקת שינה ביתית?
למה לבחור בדיקת שינה ביתית על פני בדיקת שינה באשפוז?
בחירה בבדיקת שינה שמתבצעת בבית הנבדק מציעה מספר יתרונות על פני בדיקות שינה באשפוז. ראשית, זה מאפשר לנבדקים לעבור בדיקות בנוחות בסביבה הביתית המוכרת להם, וכך לקדם דפוסי שינה טבעיים יותר. בנוסף, אופיו הידידותי למשתמש של המכשיר מקל על התפעול שלו ללא צורך בהדרכה או סיוע מקיפים. עם זאת, חשוב לציין כי בדיקות ביתיות לשינה לא כוללות ניטור ומעקב במקרה של תזוזה של אלקטרודה או ניתוק חוטים, מה שמדגיש את החשיבות של התקנה ושימוש נכונים של המכשיר.
לקריאה על ההבדלים בין בדיקת שינה בבית לבדיקות שינה במעבדת השינה לחצו כאן.
בדיקות שינה ביתיות – למי זה מתאים?
בדיקות שינה ביתיות – למי זה מתאים?
בדיקות שינה ביתיות מתאימות במיוחד למטופלים:
- ללא מחלות רקע מורכבות (כגון בעיות לב, פרקינסון, בעיות נוירולוגיות ועוד)
- שאינם דורשים ניטור מקיף של מדדים נוספים כגון: EEG.
- למי שמעוניין באישורים לצורך הוצאת רישיון נהיגה ציבורי.