דף הבית » בדיקות שינה באישפוז
בדיקת מעבדת שינה (כולל EEG)
במכון לרפואת ריאות ושינה נשימת חיים בצפון נערכת בדיקת מעבדת שינה, המאפשרת לאבחן הפרעות שינה שונות, מחלות בדרכי הנשימה ומצבים נוירולוגיים.
בדיקת מעבדת שינה
(כולל EEG)/הפוליסומנוגרפיה
אף על פי שניתן לערוך בדיקות שינה ביתיות, בדיקות שינה באשפוז נדרשות כאשר המטופל לא מסתדר עם המכשיר לבדיקה ביתית, וכן כאשר קיימים מצבים בריאותיים מורכבים או מחלות כמו מחלות לב וריאות או הפרעות נוירולוגיות. הסיבה לכך היא, שבדיקות שינה במעבדת שינה מספקות תובנות מעמיקות יותר בהשוואה לבדיקות שינה ביתיות. עם סביבה מבוקרת, צוות רפואי וטכנאים זמינים באשפוז יום ומעבדת שינה מאובזרת, בדיקות אלו מבטיחות ניטור והערכה מדויקים של פרמטרים הקשורים לשינה ומחלות שונות.
מה בודקים במסגרת בדיקת מעבדת שינה?
במהלך בדיקת מעבדת שינה , מגוון פרמטרים מוערכים בקפדנות כדי להבהיר בעיות פוטנציאליות
- EOG (אלקטרוקולוגרפיה) למדידת תנועות עיניים במהלך שלבי שינהREM (Rapid Eye Movement) ושלבי שינה שאינם REM, ומציע תובנות לגבי איכות השינה ודפוסי השינה.
- EEG (אלקטרו-אנצפלוגרפיה) עוקב אחר פעילות גלי המוח לאורך מחזור השינה.
- EMG (אלקטרומיוגרפיה) להערכת הולכה עצבית בשרירים, סיוע במצבים כמו חריקת שיניים לילית, וכן במצבים של RLS (תסמונת רגליים חסרות מנוח).
- EKG (אלקטרו-קרדיוגרפיה) ניטור פעילות חשמלית בלב ואיתור הפרעות קצב.
פרמטרים נוספים שנבדקים במהלך בדיקת מעבדת שינה כוללים את רמות ריווי החמצן בדם (סטורציה), דופק, דפוסי נחירות והתרחשויות של הפסקות נשימה במהלך השינה. הערכה מקיפה זו מאפשרת לנו לגבש אבחנות מדויקות ולפתח תוכניות טיפול מותאמות באופן אישי למצבו של המטופל ולצרכיו השונים.
בדיקות שינה באשפוז – שלבי ההליך
ייעוץ והערכה
לפני בדיקת שינה באשפוז במכון נשימת חיים בצפון, מטופלים עוברים התייעצות עם מומחה שינה. במהלך ייעוץ זה, המומחה מעריך את ההיסטוריה הרפואית של המטופל, את הסימפטומים ואת כל המצב הקיים. הערכה זו עוזרת להתאים את בדיקת השינה כדי לתת מענה לצרכים אינדיבידואליים ולמצבים ספציפיים.
הבנת הליך בדיקת השינה
המטופלים במכון מקבלים תדריך למה לצפות במהלך בדיקת השינה. זה כולל פרטים על ציוד הניטור שבו נעשה שימוש, משך הבדיקה וסביבת השינה. הבנת ההליך מסייעת בהקלה על חששות ומבטיחה שיתוף פעולה במהלך הבדיקה.
הכנת סביבת השינה
יצירת סביבת שינה נוחה היא חיונית לתוצאות בדיקה מדויקות. מומלץ למטופלים להביא בגדי שינה נוחים וכל פריט אישי המסייע בהרפיה, כגון כרית או שמיכה אהובים. בנוסף, מטופלים עשויים לקבל הוראה להימנע מצריכת קפאין או אלכוהול לקראת הבדיקה כדי למזער גורמים שעלולים להשפיע על איכות השינה.
הגעה למכון
ביום בדיקת השינה מגיעים המטופלים למכון נשימת חיים בצפון, שם מקבלים את פניהם צוות הטכנאים המיומנים שיפקחו על הבדיקה. המטופלים מובלים לחדר שינה ייעודי המצויד במכשירי ניטור, ומקבלים מענה לכל שאלה או דאגה שהמטופלים מציגים.
התמקמות
אנו מעודדים את המטופלים להירגע ולהתמקם בסביבת השינה שלהם. טכנאי המכון מבטיחים שהמטופלים מרגישים בנוח ומספקים סיוע בכל צורך או חששות נוספים. לאחר מכן, המטופלים מחוברים לציוד הניטור, הכולל חיישנים למעקב אחר פרמטרים פיזיולוגיים שונים כגון פעילות מוחית, דופק ודפוסי נשימה.
מהלך בדיקה השינה
במשך כל הלילה, טכנאי המכון עוקבים אחר המטופלים מחדר בקרה בזמן שהם ישנים. אנו מעודדים את המטופלים לישון בצורה טבעית ככל האפשר, וכל הפרעות או בעיות שצצות מתועדות ומצוינות בדוח השינה לצורכי ניתוח ואבחון. המטרה היא ללכוד מדגם מייצג של דפוסי השינה וההתנהגות האופייניים של המטופל.
הערכה לאחר הבדיקה
לאחר השלמת הבדיקה, המטופלים עשויים לעבור הערכה עם ד"ר נזאל כדי לסקור את התוצאות. ד"ר נזאל מסביר את הממצאים, דן בכל מצב או דאגה מאובחנת וממליץ על אפשרויות טיפול מתאימות.
איך מתכוננים לבדיקת שינה במעבדת שינה?
יש להימנע מצריכת אלכוהול
קפאין וניקוטין בשעות שלפני הבדיקה.
מומלץ להצטייד בציוד שיתרום לנוחות המטופל.
זה יכול להיות כרית או שמיכה אישיים, ספר קריאה או מוזיקה מרגיעה לפני השינה, וכל דבר שיסייע לשינה נינוחה ורגועה.
יש להצטייד בבגדי שינה נוחים.
כיצד מתבצעת בדיקת שינה באשפוז?
כיצד מתבצעת בדיקת שינה באשפוז?
- הבדיקה מתבצעת באמצעות אלקטרודות המחוברות עם פלסטרים או דבק (שיורד במקלחת), צינורות למדידת זרימות אוויר וחגורות למדידת מאמץ נשימתי.
- הבדיקה אינה חודרנית ולא כרוכה בכאב.
- במהלך הבדיקה ניתן להתנתק זמנית כדי להתפנות.
- במהלך הבדיקה הנבדקים מתבקשים לנתק את מכשירי הטלפון כדי להימנע מהפרעות במהלך השינה והפרעות לבדיקה.
- בבוקר, בין השעות 5:00-6:00 מנותקים המכשירים, והנבדקים משוחררים לביתם.
- פענוח הנתונים אורך 2-4 שבועות.